10 –dnevni Outward Bound program u ljetnim praznicima za mlade u sustavu socijalne skrbi!

10–dnevni Outward Bound program u ljetnim praznicima za mlade u sustavu socijalne skrbi!

Outward Bound /
21/05/2019 /
 • Mladi
  /

17.6. – 26.6.2019.

Najavljujemo 10-dnevni program iskustvenog učenja u prirodi prema Outward Bound metodi za razvoj osobnih i socijalnih vještina mladih u sustavu socijalne skrbi. Posebnost ovog programa je što se ekspedicija odvija na dvije atraktivne lokacije – 5 dana programa mladi provode u Velikom Žitniku gdje je Outward Bound edukacijski centar, a 5 dana na otoku Kaprije gdje će iskusiti ekspediciju na obali.

Program se provodi u sklopu 3-godišnjeg projekta Outward Bound u službi zajednice uz potporu Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz program „Razvoj i širenje mreže socijalnih usluga koje pružaju organizacije civilnog društva“, trogodišnji program za razdoblje 2017. do 2020. Sudjelovanje u programu i svi troškovi pokriveni su iz projektnog budžeta i potpuno su besplatni za sudionike iz sustava socijalne skrbi.

10–dnevni OBC program za mlade u sustavu socijalne skrbi

Tko se može prijaviti?

Program je namijenjen mladima od 13 do 18 godina koji su korisnici sustava socijalne skrbi. Sudionici će biti podijeljeni prema dobi u dvije grupe, a program će se odvijati paralelno na obje lokacije. Partnerske ustanove u projektu koje predlažu svoje korisnike su

 • Centar za socijalnu skrb Kutina
 • Centar za socijalnu skrb Sisak
 • Centar za socijalnu skrb Velika Gorica
 • Dječji dom SOS Dječje selo Lekenik
 • Centar za pružanje usluga u zajednici Lipik
 • Centar za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek
 • Centar za socijalnu skrb Beli Manastir
 • Odgojni dom Ivanec
 • Centar za socijalnu skrb Ivanec
 • Centar za pružanje usluga u zajednici „Vladimir Nazor“ Karlovac
 • Dom za odgoj djece i mladeži Rijeka
 • Dječji dom Zagreb Nazorova
 • Centar za pružanje usluga u zajednici Zagreb Dugave
 • Centar za pružanje usluga u zajednici Koprivnica Svitanje

Dok se ne popune grupe prijave su otvorene i za druge mlade u sustavu socijalne skrbi, a nakon popunjenih mjesta sastavljamo listu čekanja!

10–dnevni OBC program za mlade u sustavu socijalne skrbi

Provedba programa

Svi troškovi programa su pokriveni – prijevoz, hrana, oprema, osiguranje, dva instruktora od 0-24h.  Polaznicima ćemo posuditi ruksake, karimate, vreće za spavanje, lampe te svu grupnu opremu, a sa sobom trebaju ponijeti udobnu odjeću i obuću.

Put će biti organiziran javnim prijevozom u dogovoru s ustanovom. Sve putne karte bit će kupljene unaprijed i dostavljene e-mailom kontakt-osobama polaznika u ustanovama. Moguće je polaznike dovesti na dogovorenu lokaciju i automobilom ustanove.

Sudionici prvi dan programa predaju tzv. distraktore – mobitele, mp3 uređaje, knjige, igre itd. – sve što ih ometa da maksimalno dožive svoje okruženje i povežu se s prirodom i ostalim članovima grupe. Konzumacija alkohola i cigareta zabranjena je za vrijeme trajanja cijelog programa!

Informacije s terena o polaznicima i tijeku programa odgajatelji, roditelji i odgovorne osobe mogu dobiti svaki dan pozivom na dežurni broj (informacije o dežurnom broju biti će dostavljene pravovremeno putem maila).

Sigurnost

Prioritet Hrvatske škole Outward Bound prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora. Sigurnosne procedure proizlaze iz velikog iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International, vodeći se principima da nitko ne dođe u priliku da se ozlijedi, povrijedi emocionalno ili da oslabi svoj društveni položaj. Za svaku grupu su odgovorna i vode dva licencirana Outward Bound instruktora.

Prijave

Za sva pitanja stojimo na raspolaganju do 27.5.2019.
Možete nas kontaktirati putem maila ili telefonski:

[email]tamara.lipnjak@outwardboundcroatia.com[/email]
+385(0)91 422 2274

Ministarstvo za demografiju,...

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori