Kajakarenje

Kajakarenje

Outward Bound /
26/10/2015 /
  • Novosti
    /
  • Odrasli
    /

Zaplovite s nama!

Ne odvijaju se sve aktivnosti u prirodi Hrvatske škole Outward Bound na čvrstom tlu! I mora i rijeke dio su prirode koja nas okružuje te se veoma često tijekom naših programa koristimo i njima. Kako bi dodatno potaknuli osobni razvoj naši sudionika, moramo ih na razne načine „prodrmati“ i odvesti s čvrstog tla.

Kajak

Kajakarenje je sportska aktivnost na otvorenom za koju nam je potrebna veća površina otvorene vode i, naravno, kajak! Kajaci se razlikuju od ostalih manjih ili većih brodova po svojoj veličini i obliku trupa. Kako bi dobio na brzini, tj. lakoći veslanja, kajak ima prilično uzak trup i time manji otpor vode prema željenom smjeru kretanja.

Druga posljedica takvog oblika je manja stabilnost kajaka od drugih plovila. Upravo zbog toga kajakarenje predstavlja veći izazov nego klasična plovidba brodom te se njime služimo da polaznike dovedemo u njima dosad nepoznato područje i izvan tzv. zone komfora. Drugi cilj koji se postiže ovom aktivnošću je timski rad.

Kako su kajaci građeni za dvije osobe, potreba je velika suradnja i dobra komunikacija kako bi čamac i njegovi putnici ostali glavom iznad vode. Ovo je još jedan način putem kojeg potičemo želju za timskim radom te jačanjem vlastitih potencijala kod naših polaznika. S druge strane, kajakarenje, kao i mnoge druge aktivnosti koje koristimo u našim programima jer većini nepoznata aktivnost i samim time je privlačnija većem broju ljudi, koji ju inače nemaju prilike iskusiti.

Sigurnost na prvom mjestu

Kajakarenje uvijek dolazi kao svojevrstan šećer na kraju ekspedicije, kad je ekipa već povezanija i spremnija na izazove. Naši instruktori iskusni su na vodi kao i na kopnu te je cijelo vrijeme sigurnost polaznika zajamčena i na prvom mjestu.

Vesla u svoje ruke!

U Hrvatskoj školi Outward Bound vjerujemo da je svatko kapetan svog broda te ga može provesti i kroz najveće oluje. Valovi su ovdje da nas izazovu te da iz njih izađemo jači i svjesniji svojih mogućnosti.

I zato nemajte straha, odlučno primite vesla u svoje ruke i zaplovite s nama u nove pustolovine i nezaboravno iskustvo!

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori