Konferencija “Osnaživanjem mladih za bolju budućnost”

Konferencija “Osnaživanjem mladih za bolju budućnost”

Outward Bound /
28/11/2018 /
  • EU Projekti
    /

28.9.2018. u FORUM Zagreb kongresnom centru održali smo uvodnu konferenciju projekta „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“ koji provodimo uz potporu Europskog socijalnog fonda od svibnja 2018. do svibnja 2020. godine.

Na Konferenciji smo okupili 80 predstavnika institucija, organizacija civilnog društva i zainteresiranih pojedinaca, od mladih osoba do nastavnika iz škola, odgajatelja i ustanova socijalne skrbi, te predstavili projekt, ciljeve i aktivnosti, umrežili se i ostvarili kontakte za buduću suradnju na projektnim aktivnostima što se ubrzo ostvarilo u vidu organizacije programa za mlade u sklopu projekta.

Naime tijekom 2 godine trajanja projekta čak 784 mlade osobe će se uključiti u 4 različite vrste programa u sklopu projekta:

  • programi razvoja socijalnih vještina i projekata socijalnog poduzetništva (4 8-dnevna Outward Bound programa u Edukacijskom centru udruge)
  • programi razvoja vještina zapošljivosti i profesionalnih kompetencija “Zajedrimo zajedno u budućnost” (4 7-dnevna Outward Bound programa na jedrilici)
  • programi prevencije nasilja (20 1-dnevnih Outward Bound programa)
  • radionice mobilnosti za mlade kroz EU fondove (20 1-dnevnih radionica na lokaciji prema dogovoru)

Partner u projektu je Udruga za održivi razvoj “Pozitiva Samobor” čiji će mladi stručnjaci držati radionice o mogućnostima mobilnosti za mlade kroz EU fondove te radionice socijalnog poduzetništva u sklopu 8-dnevnih programa.

Prve aktivnosti održane su u listopadu 2018. – 7-dnevni program jedrenja sa 6 mladih iz cijele Hrvatske održan na području Šibenskog arhipelaga te 1-dnevni program prevencija nasilja s 22 mladih iz srednje škole Novi Marof.

Ukoliko se želite uključiti u projektne aktivnosti te za sve informacije o projektu možete se obratiti na: office@outwardboundcroatia.com.

O PROJEKTU „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 560.602,00 HRK

EU SUFINANCIRANJE PROJEKTA: 476.511,70 HRK

OBC logoEU Europski Strukturni Investicijski fondovi

NOSITELJ PROJEKTA: Outward Bound Croatia

Maruševečka 7, 10000 Zagreb, Hrvatska, +385 1 644 56 62 • +385 91 422 22 74

office@outwardboundcroatia.com, www.outwardboundcroatia.com

Više informacija o EU fondovima dostupno je na straniciMinistarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori