„Outward Bound u službi zajednice 2020 - 2023“ - projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

„Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“ – projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

Outward Bound /
03/03/2021 /
  • Mladi
    /

Kao organizacija koja od početka radi na osnaživanju mladih smanjenih mogućnosti, iznimno nam je važno djeci i mladima koji se nalaze u sustavu socijalne skrbi pružiti mogućnost sudjelovanja u Outward Bound programa iskustvenog učenja u prirodi.

Svjesni rizika od marginalizacije u kojem se ova djeca i mladi nalaze i nepovoljnih socio-ekonomskih uvjeta u kojim odrastaju, našim programima pružamo im dodatnu podršku kako bi ostvarili svoje potencijale i odrasli u punopravne, aktivne članove društva.

Iz tog razloga razvili smo i trogodišnji program „Outward Bound u službi zajednice 2020 – 2023“, koji financijski podržava Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Prijave za programe u travnju 2021. pronađite na dnu bloga!

Osnaživanje mladih u sustavu socijalne skrbi

Nakon uspješne provedbe 3-godišnjeg programa “Outward Bound u službi zajednice” u koji smo od 2017. godine uključili čak 570 korisnika sustava socijalne skrbi, resorno Ministarstvo prepoznalo je naš rad te je ponovo financijski podržalo ovaj program razvoja i širenja mreže socijalnih usluga.

Naš cilj je proširiti ponudu dostupnih izvaninstitucionalnih socijalnih usluga kojima se razvijaju kompetencije i osnažuju djeca i mladi u nepovoljnom položaju.

„Outward Bound u službi zajednice 2020 - 2023“ - projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

U programske aktivnosti uključit ćemo:

  • djecu i mlade bez odgovarajuće roditeljske skrbi
  • djecu i mlade koja odrastaju u udomiteljskim obiteljima
  • djecu i mlade s poteškoćama ili poremećajima u ponašanju
  • osobe koje rade s mladima i žele naučiti više o metodi iskustvenog učenja

Programske aktivnosti

U svakoj godini programa osigurali smo sredstva za provedbu 1-dnevnih, 5-dnevnih i 7-dnevnih Outward Bound programa za djecu i mlade iz sustava socijalne skrbi te za radionice o iskustvenom učenju u prirodi za osobe koje rade s mladima.

Na taj način, sve aktivnosti će za polaznike biti potpuno besplatne.

Višednevne Outward Bound programe za djecu i mlade provest ćemo tijekom školskih praznika u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku.

„Outward Bound u službi zajednice 2020 - 2023“ - projekt za djecu i mlade u sustavu socijalne skrbi

1-dnevne programe i radionice za osobe koje rade s mladima organizirat ćemo u dogovoru s partnerskim ustanovama na njihovim lokacijama.

U program ćemo uključiti preko 300 djece i mladih iz sustava socijalne skrbi u Outward Bound programe iskustvenog učenja u prirodi i neformalnog obrazovanja te ćemo preko 200 osoba koje rade s mladima educirati o metodi iskustvenog učenja.

Partnerstva

Vrijednost ovog programa prepoznalo je 12 ustanova socijalne skrbi i udruga udomitelja diljem Hrvatske, koji su se uključili u provedbu kao partneri:

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Prijave

Prijave su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori