Outward Bound za zdrav život mladih

Outward Bound za zdrav život mladih

Outward Bound /
22/08/2019 /
  • Škole
    /
  • Sufinancirani programi
    /

Najavljujemo početak projekta „Outward Bound za zdrav život mladih“, koji financijski podržava Grad Zagreb, s ciljem unapređenja zdravlja mladih stvaranjem zdravih navika i aktivnim boravkom u prirodi.

Provedbom dva jednodnevna programa iskustvenog učenja u suradnji sa školama na području grada Zagreba, želimo motivirati mlade na usvajanje zdravih navika u svoju svakodnevicu.

Projektom odgovaramo na rašireni problem nedovoljne fizičke aktivnosti i boravka na otvorenom djece i mladih zbog pretežito sjedilačkog načina života u školi i slobodnom vremenu, velikog broja sati pred računalom i drugim elektronskim medijima. Nerijetko takav način života uzrokuje zdravstvene poteškoće poput prekomjerne težine, cjelokupnog lošeg tjelesnog stanja kao i mentalnog zdravlja te drugih povezanih zdravstvenih tegoba koje se prenose u odrasli život.

Outward Bound za zdrav život mladih

Jednodnevnim programima doživljajne pedagogije u prirodi, tj. gradskim parkovima, park-šumama i zelenim površinama – u suradnji sa osnovnim i srednjim školama grada Zagreba – učenike ćemo motivirati na daljnje bavljenje rekreativnim sportskim aktivnostima u prirodi u slobodno vrijeme, čime se dugoročno povoljno i održivo djeluje na njihovo fizičko i mentalno zdravlje.

Boravkom i rekreacijom u prirodi kod djece i mladih nastojimo razviti i svijest o važnosti očuvanja prirode, smanjenu proizvodnje smeća i potrebi za usvajanjem održivih načina života.

Aktivnosti na programu

  • Sportski izazovi –orijentacija, poligon niske užadi
  • Edukativne aktivnosti – zadatci timskog rada, komunikacije, preuzimanja inicijative i vođenja
  • Facilitirano učenje – refleksija na aktivnosti
  • Evaluacija programa od strane polaznika (pismeni evaluacijski upitnici po završetku programa)

Tko se može prijaviti?

Programi se provode na lokacijama u dogovoru sa školom – zelenim površinama i gradskim parkovima grada Zagreba – od 2.9. do 31.12.2019. godine. Prijaviti se mogu viši razredi osnovnih škola i srednjih škola na području grada Zagreba!

Ukoliko ste zaključili da upravo Vaše učenike treba potaknuti na fizičku aktivnost i zajednički boravak u prirodi, prijavite svoj razred na sudjelovanje u projektu!

Budi aktivan, volontiraj!

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori