Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Outward Bound /
10/07/2020 /
  • Mladi
    /

I ove godine organiziramo naše tradicionalne Ljetne pustolovine – Outward Bound ekspedicijske programe za mlade u Velikom Žitniku, u Lici!

Ovog puta to radimo u partnerstvu s udrugom Status M i pozivamo te da se prijaviš što prije, jer su mjesta ograničena!

5-dnevne programe ćemo održati od 24. – 28. srpnja 2020. za mlade iz cijele Hrvatske.

Prijaviti se možeš ako si unutar jedne od sljedećih dobnih skupina:

Grupa 1: 13 do 15 godina

Grupa 2: 16 do 18 godina

Grupa 3: 19 do 25 godina

Programe provodimo kao dio projekata „Budi muško – preuzmi odgovornost“ (sufinanciranih od Ministarstva znanosti i obrazovanja) i „Generacija ravnopravnih“ (sufinanciranih od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku) čiji je nositelj udruga Status-M.

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Putni troškovi, hrana na programu i posudba opreme pokriveni su iz projektnog budžeta!

Polaznici sudjeluju u troškovima s participacijom u iznosu od 300 kn.

Autentična pustolovina

Outward Bound program izvrsna je prilika da dio ljetnih praznika provedeš u drugačijem okruženju, naučiš više o sebi i o timskom radu, otkriješ svoj potencijal kroz izazovne aktivnosti u prirodi te stekneš nova prijateljstva i nezaboravne uspomene.

Čeka te i jedan pravi digitalni detox – na programu polaznici ne koriste mobitele i druge tehnološke uređaje kako bismo zajedno doživjeli ovu pustolovinu u potpunosti – offline!

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Ciljevi programa

Kakav je plan?

Metoda

Outward Bound programe doživljajne pedagogije temeljimo na metodama iskustvenog učenja u prirodi. Ovaj program osmislili smo kako bismo te smjestili u okruženje izvan udobne i predvidljive svakodnevnice, suočili te s novim, nepoznatim situacijama i potaknuli te da razviješ nove vještine i spoznaje o sebi i svojoj okolini.

Cilj nam je pružiti ti intenzivno iskustvo i potaknuti otvorenost prema novim doživljajima. Pomoći ćemo ti razviti pozitivan stav prema rješavanju problema i suočavanju s izazovnim situacijama.

I na kraju, želimo ti pokazati kako vještine naučene na programu možeš prenijeti i primjenjivati u svakodnevnom životu.

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Što ponijeti?

Svi sudionici na program trebaju ponijeti 50kn koji se predaje logističaru kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u Edukacijskom centru prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima se vraća depozit na kraju programa.

Sigurnost

Naš prioritet prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora. Iz tog razloga, programe smo i prilagodili epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

S grupom od 12 polaznika su u svakom trenutku prisutna dva Outward Bound instruktora, a logističar s vozilom je uvijek dostupan i u komunikaciji s osobljem na terenu.

Sigurnosne procedure sustavno održava naš odbor za sigurnost te one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

Tehnički detalji

Program počinje i završava u OBC Edukacijskom centru u Velikom Žitniku.

Polaznici samostalno organiziraju svoj dolazak do edukacijskog centra.

Nakon dolaska izdat ćemo ti potrebnu opremu za ekspediciju, a višak stvari i tzv. distraktore ostavit ćemo na sigurnom u centru.

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Roditelji će pozivom na naš organizacijski mobitel za vrijeme programa moći dobiti informacije o polaznicima i tijeku programa.

Program je ekspedicijskog karaktera. Počinje i završava u OBC Edukacijskom centru, a većina noćenja provodi se u prirodi, što uključuje spavanje na otvorenom, u bivku – zaklonu sličnom šatoru.

Hranu u Edukacijskom centru priprema naše osoblje, a za vrijeme ekspedicije polaznici nose namirnice sa sobom u ruksaku, tijekom dana jedu suhu hranu, a navečer kuhaju zajedno na vatri.

Prijavi se na 5-dnevne Ljetne pustolovine!

Sudjelovanje u programu uključuje i osiguranje od nezgoda.

Prijave

Prijave su zatvorene, sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Vidimo se u Velikom Žitniku. ?

Ministarstvo za demografiju,...

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori