Outward Bound Proljetna pustolovina 2021.

Prijavi se na Outward Bound Proljetnu pustolovinu!

Outward Bound /
03/03/2021 /
  • Mladi
    /

Dosadilo ti je slobodno vrijeme provoditi doma pred ekranom?

Vrijeme je za izlazak iz zone komfora!

Veselimo se što napokon ponovo organiziramo 5-dnevni ekspedicijski program za mlade u Velikom Žitniku i pozivamo te da se prijaviš! ?

Program ćemo održati tijekom školskih praznika, od 5. do 9. travnja 2021.

Prijavi se što prije jer su mjesta ograničena!

Outward Bound Proljetna pustolovina 2021.

Zašto da odem na Outward Bound program?

Outward Bound program nije samo zabava, već i prilika da kroz vlastito iskustvo i doživljaj naučiš više o sebi, razviješ samopouzdanje, samostalnost, ustrajnost i otpornost. Naučit ćeš raditi u timu, dogovarati se i uspješno komunicirati, prilagođavati se i pokazati suosjećanje te preuzimati odgovornost za sebe, tim i vlastiti utjecaj na prirodu.

Program smo osmislili smo kako bismo te smjestili izvan poznate, predvidljive svakodnevice i suočili s novim i izazovnim situacijama. Na taj način potaknut ćemo te da razviješ nove vještine i stekneš brojne uvide o sebi i svojoj okolini.

Pružit ćemo ti uzbudljiv doživljaj u prirodi i potaknuti te na otvorenost prema novim iskustvima. Outward Bound program pomoć će ti da razviješ pozitivan stav prema rješavanju problema i snalaženju u izazovnim situacijama.

Želimo ti pokazati da možeš puno više nego što misliš da možeš!

Outward Bound Proljetna pustolovina 2021.

Pročitaj što je naša polaznica Lucija rekla o svom iskustvu na Outward Bound pustolovini!

Autentična pustolovina

Na Proljetnoj pustolovini imat ćeš priliku izaći iz zone komfora, isprobati uzbudljive aktivnosti i upoznati vršnjake iz cijele Hrvatske.

Osim toga, posebnost Outward Bound programa je da se odvija u potpunosti bez tehnologije! To znači da polaznici ne koriste mobitele niti druge uređaje, kako bi u potpunosti bili prisutni u trenutku, a pažnju posvetili prirodi i ljudima koji ih okružuju.

“OB program preporučila bih svima. Na programu steknemo vještine koje u svakodnevnom životu nemamo mogućnosti razviti. Naučila sam koliko su timski rad i komunikacija bitne stavke za uspjeh. Sve što radimo u timu ćemo napraviti puno brže, bolje i uspješnije.”Tania, 15

Što ćemo raditi na programu?

Program počinje i završava u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku, ali između toga ćete u potpunosti uroniti u prirodu!

Očekuje te višednevna ekspedicija na kojoj ćete se samostalno orijentirati pomoću karte i kompasa, postavljati kamp, kuhati večeru na vatri i tijekom dana osvajati planinske vrhove i podzemne dubine!

Outward Bound Proljetna pustolovina 2021.

Tri noći provesti ćete kampirajući pod zvjezdanim nebom i spavajući u bivcima – zaklonima sličnim šatoru.

Bez brige, instruktori će vam pomoći da se povežete kao grupa prije nego što krenete na ekspediciju te će vas i naučiti sve vještine potrebne za višednevni boravak u prirodi!

Planirani program podložan je promjenama uvjetovanim vremenskim prilikama i sigurnosnoj procjeni instruktora.

Saznaj kako izgleda tipičan dan na Outward Bound ekspediciji!

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se mogu mladi iz Hrvatske od 13 do 17 godina. Polaznike ćemo podijeliti na mlađu i stariju grupu.

Što moram pripremiti?

Budući da polaznici sami osiguravaju svoj prijevoz do lokacije, važno je da, nakon što dobiješ obavijest da si primljen/a na program organiziraš i javiš nam kako ćeš doputovati u Veliki Žitnik.

Možeš doći autom direktno do centra na adresi Veliki Žitnik 17 ili pak putovati javnim prijevozom do Gospića (do Velikog Žitnika nema javnog prijevoza). Javi nam svoje točno vrijeme dolaska, pa će te naš logističar dočekati na autobusnom ili željezničkom kolodvoru i dovesti automobilom organizacije do centra.

Svi sudionici na program trebaju ponijeti 50kn koji se predaje logističaru kao depozit za posuđenu opremu i boravak u edukacijskom centru. U slučaju nastalih šteta na opremi ili u edukacijskom centru prouzročenih krivnjom sudionika, štete se naplaćuju iz tog iznosa. U suprotnom, sudionicima se vraća depozit na kraju programa.

Pročitaj više o tome kakva je odjeća i obuća potrebna za boravak u prirodi!

Ne moraš nositi hranu na program. Tijekom boravka u centru pripremit ćemo vam obroke u kuhinji centra, a na ekspediciju ćete nositi hranu koju možete jednostavno i brzo pripremati u prirodi.

Koliko košta sudjelovanje?

Proljetnu pustolovinu organiziramo uz podršku Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u sklopu projekta “Pokreni promjenu u svom društvu”.

Većinu troškova programa pokrivamo iz projektnog budžeta, a polaznici sudjeluju u troškovima u iznosu od 300 kn. Također, samostalno organiziraju prijevoz do edukacijskog centra.

Puna cijena programa (bez sufinanciranja) iznosi 1.500,00 kn.

U to je uključena hrana, smještaj, sve aktivnosti, najam opreme, pratnja instruktora tijekom 24 sata svih dana i osiguranje od nezgode.

Podatke za uplatu poslat ćemo ti zajedno s potvrdom da si primljen/a na program!

*za polaznike koji su korisnici sustava socijalne skrbi osigurali smo besplatna mjesta u sklopu jednokratne podrške Ministarstva! Važno je da u prijavnom obrascu navedete pod koju ustanovu spadate (centar za socijalnu skrbi, dječji dom, centar za pružanje usluga u zajednici i sl.)

Informacije za roditelje

Outward Bound programe temeljimo na metodama iskustvenog učenja u prirodi i doživljajnoj pedagogiji.

Naš je prioritet osigurati maksimalnu sigurnost polaznika i osoblja na programu. Iz tog razloga držimo se standardnih procedura koje donosi i održava naš Odbor za sigurnost, a odobrava naša krovna organizacija Outward Bound International.

Sve aktivnosti na programu izvodimo prema principu izazov po izboru, što znači da se ni jedan polaznik neće prisiljavati na sudjelovanje u nekoj aktivnosti ako ga to dovodi u zonu panike.

Outward Bound Proljetna pustolovina 2021.

Budući da polaznici na program ne nose mobitele, javit ćemo vam broj telefona na koji ćete moći nazvati voditelja programa u centru i saznati novosti o tijeku programa.

Ako je ovo prvi Outward Bound program vašeg djeteta, zasigurno imate brojna pitanja. Pripremili smo za vas blog u kojem odgovaramo na 7 najčešćih!

Prijave

Prijave su zatvorene. Sva raspoloživa mjesta su popunjena.

Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori