Školarci na OBC programu prevencije nasilja

Školarci iz Požege, Bjelovara, Splita i Đurđevca sudjelovali na 1-dnevnim OBC programima prevencije nasilja

Outward Bound /
15/04/2019 /
  • Škole
    /
  • Sufinancirani programi
    /

U sklopu projekta “Osnaživanjem mladih za bolju budućnost”, sufinanciranom iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, provedeni su 1-dnevni programi prevencije nasilja u Katoličkoj gimnaziji u Požegi, u Komercijalnoj i trgovačkoj školi u Bjelovaru, u Ekonomskoj i birotehničkoj školi u Splitu i Gimnaziji I. Kranjčeva u Đurđevcu.

Kroz rješavanje kreativnih zadataka i zadanih problema korištenjem poligona niskih užeta, đaci su imali priliku razviti svoje sposobnosti rada u timu i unaprijediti komunikacijske vještine. Na ovom jednodnevnom programu u organizaciji Hrvatske škole Outward Bound edukativne sportske i pustolovne aktivnosti naučile su školarce međusobnoj toleranciji, zajedništvu i poštivanju što izravno utječe na prevenciju nasilja i neprihvatljivih oblika ponašanja. Sudionici su razvili i spremnost na pružanje i prihvaćanje podrške od ostalih članova grupe.

Skolarci OBC program prevencije nasilja

Skolarci OBC program prevencije nasilja

Ovaj jednodnevni program obuhvaća sociodinamičke vježbe, vježbe komunikacije, poligonske i natjecateljske aktivnosti, te motoričke zadatke koji se temelje na doživljajnoj pedagogiji i principima iskustvenog učenja. Projekt i dalje traje, a planirano je još 15 programa prevencije nasilja koji će se održati diljem Hrvatske.

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Sadržaj ove publikacije isključiva je odgovornost udruge Outward Bound Croatia.

„Zajedrimo zajedno u budućnost“ 2019 sufinancirani program

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori