„Zajedrimo zajedno u budućnost“ 2019

„Zajedrimo zajedno u budućnost“ – otvorene prijave za mlade od 18 do 29 godina!

Outward Bound /
27/03/2019 /
  • EU Projekti
    /

7–dnevni Outward Bound program jedrenja
12. – 18.10.2019. i 19. – 25.10.2019. Biograd, Šibenik, Kaprije

Najavljujemo sedmodnevne Outward Bound programe na jedrilici za mlade smanjenih mogućnosti u dobi od 18 do 29 godina. Programi se provode u sklopu dvogodišnjeg projekta „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda i potpuno je besplatan za sudionike! Cilj programa je razvoj vještina i stjecanje profesionalnih kompetencija koje će povećati zapošljivost mladih, te pozivamo motivirane pojedince da se prijave što prije!

Program iskustvenog učenja na jedrilici odvija se u grupi od 6 polaznika. Polazište i mjesto početka programa je Biograd na moru, do kud polaznici sami osiguravaju prijevoz. Tijekom sedam dana polaznici uz pratnju i potporu školovanog skipera i certificiranog Outward Bound instruktora stječu vještine bitne za zapošljavanje (samopouzdanje, odgovornost, inicijativa, timski rad i komunikacija, organizacijske sposobnosti i radne navike), te se pripremaju za ispit za voditelja brodice B kategorije.

Ispit polažu u Šibenskoj lučkoj kapetaniji, a zadnji dan programa ponovo uplovljuju u luku u Biogradu od kud se vraćaju svojim domovima. Program je namijenjen mladima smanjenih mogućnosti iz različitih dijelova Hrvatske.

Ciljevi programa

  • Razvoj samopouzdanja, sposobnosti postavljanja i ostvarivanja osobnih ciljeva
  • Razvoj inicijative, organizacijskih sposobnosti i odgovornosti
  • Razvoj sposobnosti djelovanja u nepoznatim i kriznim situacijama
  • Razvoj sposobnosti učinkovitog djelovanja u timu
  • Razvoj sposobnosti efikasne komunikacije
  • Stjecanje znanja i vještina za upravljanje brodicom
  • Položen ispit za dozvolu za voditelja brodice B kategorije

„Zajedrimo zajedno u budućnost“ 2019

Metoda

Program se temelji na metodama doživljajne pedagogije i iskustvenog učenja u prirodi prema Outward Bound metodi. Jedrenje se pritom koristi kao alat za osobni razvoj, koje polaznika smješta izvan udobnosti svakodnevnog života, suočava ga s novim, nepoznatim situacijama u izazovnom okruženju prostora i grupne dinamike na jedrilici.

Program je pažljivo osmišljen da pruži maksimalno iskustvo i dovede do ostvarenja zadanih ciljeva kroz cjelodnevne izazove jedrenja i noćenja na otvorenom moru. Prije početka programa polaznici su dužni predati distraktore: svu elektroničku opremu (mobiteli, tableti, laptopi, satovi, itd), novac, knjige, stripove i osobne dokumente.  Predane stvari se popisuju i stavljaju u skladište, te su vraćene na kraju programa.

Za vrijeme trajanja cijelog programa strogo je zabranjeno pušenje i konzumacija alkoholnih pića.

Logistika

Mjesto sastanka je Biograd n/m; trošak prijevoza do polazišta i nazad je ujedno i jedini trošak programa za polaznike. Svi ostali troškovi (hrana, oprema, najam broda i instruktora, te trošak polaganja ispita za voditelja brodice) pokriveni su iz projektnog budžeta. Svi polaznici su tijekom programa osigurani od nezgode. 

Sigurnost

Prioritet Hrvatske škole Outward Bound prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora. Sigurnosne procedure proizlaze iz velikog iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International, vodeći se principom osiguravanja maksimalne fizičke i emocionalne sigurnosti polaznika.

Prijave

Pošaljite nam e-mail s kratkim motivacijskim pismom i opisom vlastitog socioekonomskog statusa na:

[email]tamara.lipnjak@outwardboundcroatia.com[/email]

Nezaposleni mladi i mladi nižeg socioekonomskog statusa imaju prednost u prijavi.

“Brod je najsigurniji u luci, ali to nije ono za što je stvoren”John A. Shedd

O PROJEKTU „Osnaživanjem mladih za bolju budućnost“

Ukupna vrijednost projekta: 560.602,00 HRK

Eu sufinanciranje projekta: 476.511,70 HRK

Nositelj projekta: Hrvatska škola Outward Bound

Maruševečka 7, 10000 Zagreb, Hrvatska, +385 1 644 56 62 • +385 91 422 22 74

[email]office@outwardbound.com[/email]
www.outwardboundcroatia.com
+385(0)1 6445 662
+385(0)91 422 2274

Više informacija o EU fondovima dostupno je na stranici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije – Strukturni fondovi.

„Zajedrimo zajedno u budućnost“ 2019 - sufinancirani program

Sadržaj ovog teksta isključiva je odgovornost udruge OUTWARD BOUND CROATIA.

Sviđa vam se? Podijelite s prijateljima!

Odgovori