Iskustva polaznika
Nastavnici, školarci, mladi i odrasli o iskustvima u OBC programima
 

Osvrt roditelja polaznice Stine Jurkota Rebrović

Mladi
Roditelj
... Vrijednosti koje djeca tom prilikom dobivaju nisu samo one praktične koje omogućavaju da vezu s prirodom nastave tamo gdje je tijekom ove konzumerističke revolucije bila prekinuta, nego imaju i snažnu socijalnu notu...
Podijelite članak s prijateljima!

Bilo je to jako lijepo, zanimljivo i poučno iskustvo. Vratila se puna neke dobre energije, smirenija i s novim saznanjima. Praktična znanja, koja je dobila u tih pet dana, ali i poticaj na razmišljanje kojeg je dobivala od instruktora i same skupine pozitivni su. Već sama činjenica da pet dana nije upotrebljavala nikakve elektroničke opreme (bez prevelike muke) jedno je jako dobro i vrijedno iskustvo. Drago nam je da je ponovno shvatila kako je šetnja i spavanje u prirodi jedno od najljepših doživljaja (zadnje tri godine naime nije više pokazivala želju za nešto takvo – što je prije često radila). Već planira za ljeto ponovno nekamo s vama.

Oduševljeni smo vašim programom te vam zaista iskreno i s puno dobrih želja zahvaljujemo i podržavamo vaš rad. Smatramo da bi ovako iskustvo itekako bilo potrebno uključiti u redovitu nastavu te postati dio obrazovnog programa. Vrijednosti koje djeca tom prilikom dobivaju nisu samo one praktične koje omogućavaju da vezu s prirodom nastave tamo gdje je tijekom ove konzumerističke revolucije bila prekinuta, nego imaju i snažnu socijalnu notu. One elementarne vrijednosti koje bi svaka zajednica trebala prenositi generacijama mladih negdje su se izgubile i takvi programi pomažu pronaći one konce s prirodom i nama samima koje tako uporno kidamo. Još jednom HVALA svima koji omogucuju takve programe i samo tako dalje! :))

Pogledajte još iskustava