Programi za mlade
od 13 do 17 godina

Sudjeluj u Outward Bound aktivnostima za mlade.
Izađi iz zone komfora i otkrij svoj potencijal!
 

Što su Outward Bound programi za mlade?

1. Metoda

Outward Bound program ekspedicijski je program za mlade. Temelji se na metodi iskustvenog učenja, što znači da instruktori koji prate grupu brinu o vašoj sigurnosti, ali vama prepuštaju veliku dozu slobode i odgovornosti u vođenju, organiziranju i brizi jedni o drugima.

Cilj programa je da izađeš iz svoje zone komfora, isprobaš nešto novo i otkriješ da možeš puno više nego što misliš da možeš. Bilo da se radi o osvajanju planinskih vrhova, penjanju na stijeni, podizanju kampa, kuhanju na vatri ili druženju s mladima iz cijele Hrvatske – Outward Bound iskustvo u potpunosti će te izbaciti iz svakodnevice.

OBC programi za mlade - metoda

2. Lokacija

Glavna aktivnost programa je ekspedicija, što znači da se svaki dan krećeš u grupi od kampa do kampa gdje ćeš spavati u bivku pod zvjezdanim nebom.

Program počinje i završava u našem edukacijskom centru u Lici, u malom selu Veliki Žitnik kraj Gospića. Centar je bivša osnovna škola preuređena u hostel. Kada dođeš na program, tu ćeš dobiti opremu i pripremiti se na ekspediciju. Svaka Outward Bound pustolovina završava povratkom u centar.

Image
Image
OBC programi za mlade - l3
OBC programi za mlade - l4

3. Kako se pripremiti

Ne očekujemo od tebe da posjeduješ svu opremu za boravak u prirodi, to ćemo ti posuditi mi. Na tebi je da doneseš slojevitu, sportsku odjeću i udobnu i čvrstu obuću za hodanje.

Trebat ćeš i organizirati vlastiti prijevoz do Gospića, gdje ćemo te dočekati ili direktno doći u edukacijski centar.

Ako se želiš fizički pripremiti na program, budi aktivan/na! Hodaj, trči, planinari, vozi bicikl, samo se kreći!

Image

4. Instruktori

Sa svakom grupom od 10 do 15 polaznika tijekom cijelog trajanja programa u pratnji su dva instruktora, obično instruktor i instruktorica. Naši instruktori iskusni su u boravku u prirodi i u radu s mladima. Mnogi su završili planinarske, alpinističke i speleološke škole ili su i sami odrasli kao dugogodišnji izviđači.
Image

5. Sigurnost

Sigurnost polaznika na programu naš je prioritet! Zato imamo redovite edukacije instruktora, provjere opreme i sigurnosni odbor koji postavlja i provjerava procedure za provođenje svih naših aktivnosti. Sve to nadgleda i naša krovna organizacija Outward Bound International.

Također, sve aktivnosti provodimo prema pravilu „izazov po izboru“. Ni u jednom trenutku nitko te neće prisiliti da sudjeluješ u nečemu što za tebe predstavlja ulazak u zonu panike.

OBC programi za mlade - sigurnost

Najčešća pitanja

Pretplati se na naš newsletter i prvi primaj obavijesti o našim aktivnostima!