Zimska pustolovina

 

Zimska pustolovina 2022. uskoro otvaramo prijave!

Svaki Outward Bound program izazov je za um i tijelo, a Zimska pustolovina tu je da te potpuno izbaci iz zone komfora! Naravno da te čeka i odlična zabava.

Zimski Outward Bound program poseban je po tome što će te izvući iz zimske uspavanosti i pružiti ti 5 dana intenzivnih aktivnosti u prirodi i druženja s vršnjacima iz cijele Hrvatske. Osim toga, bolje ćeš upoznati vlastite jake strane i steći samopouzdanje.

Dobro ćeš se odmoriti od ekrana, društvenih mreža i online svijeta. Naši programi odvijaju se bez tehnologije!

Tko se može prijaviti?

Prijaviti se možeš ako imaš između 13 i 17 godina, živiš u Hrvatskoj ili dobro govoriš hrvatski.

Bez brige, u grupi ćeš biti s vršnjacima budući da ćemo prijavljene polaznike podijeliti u stariju i mlađu grupu.

Zimska pustolovina 2021

Što ću naučiti na programu?

Osim što ćeš iskusiti da su aktivnosti u prirodi i zimi itekako zabavne te kako se pripremiti i za višednevni boravak u prirodi na niskim temperaturama, prije svega ćeš naučiti surađivati s grupom ljudi koji su do jučer bili stranci.

Dani ekspedicije naučit će te kako se dogovarati s drugima i prilagođavati, kako preuzeti odgovornost i donijeti odluku, kako pokazati suosjećanje i tražiti pomoć, ali i kako biti ustrajan kada se nađeš pred izazovom. U večernjem krugu ćeš imati priliku izraziti svoje mišljenje pred grupom i saslušati tuđa viđenja.

Prije svega, Outward Bound iskustvo pokazat će ti da možeš puno više nego što misliš, a ta spoznaja osnažit će te i nakon povratka s programa.

Zimska pustolovina 2021
Svatko program doživi na svoj način. Ja sam ga doživjela kao mjesto gdje iza svake kiše dođe sunce, gdje iza svakog truda dođe nagrada i uspjeh. Kao nešto najbolje.
Tania, 15

Kakav je plan?

Na Zimskoj pustolovini čeka te 5 dana uzbudljivog boravka u prirodi, izazovnih aktivnosti i timskog rada!

Svaka grupa je drugačija, baš kao i naši instruktori i zato je svaki program jedinstven. Naravno da i vremenske prilike utječu na to kako će vaša ekspedicija proći.

Zanima te kako izgleda tipičan dan na OB ekspediciji?

Saznaj na našem blogu!
Krenimo u pustolovinu!

Gdje se nalazimo i kada?

Program ćemo održati u našem edukacijskom centru u Velikom Žitniku – Veliki Žitnik 17, Klanac. Polaznici sami organiziraju svoj prijevoz do centra.

Ako dolaziš javnim prijevozom – autobusom ili vlakom – javi nam predviđeno vrijeme dolaska u Gospić, tako da te naš logističar mogao dočekati na kolodvoru.

Program počinje u 11h, a završava 5. dan nakon ručka, u 14h.

Edukacijski centar Veliki Žitnik - zima

Roditelji i komunikacija

Na Outward Bound programu polaznici će izaći iz svojeg svakodnevnog okruženja i suočiti se s novim ljudima, aktivnostima i izazovima. Van svoje zone komfora imaju priliku upoznati svoje jake strane, povezati se s ostalim članovima grupe i razviti nove vještine. Želimo ih naučiti da budu samostalni, samopouzdani, otvoreni prema izazovima i kreativni u rješavanju problema.
Na početku programa polaznici predaju svoje mobitele koje dobiju nazad pred povratak domovima. Tijekom programa, roditelji mogu telefonski kontaktirati voditelja programa u centru i dobiti informacije o polaznicima i programu. Nije predviđeno da budu u kontaktu s polaznicima kako ih ne bi ometali u tijeku programa.

Sigurnost

Naš prioritet prilikom pripreme i izvedbe programa je maksimalna sigurnost polaznika i instruktora.

Sigurnosne procedure na OB programima propisuje i provjerava naš Odbor za sigurnost te one proizlaze iz dugogodišnjeg iskustva i tradicije međunarodnog sustava Outward Bound International.

Programe smo prilagodili epidemiološkim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Zimska pustolovina 2021
Prijave

Odaberi termin i prijavi se što prije jer su mjesta ograničena!

Ispuni prijavnicu!