Školski izleti
iskustvenog učenja u prirodi

Outward Bound programi potaknut će vaše učenike da na aktivan način nauče više o sebi i svijetu koji ih okružuje. Priroda je naša učionica u kojoj mladi otkrivaju da mogu puno više nego što misle da mogu.
 

Škola u prirodi

Na našoj školi u prirodi učenici će aktivno istraživati prirodni svijet koji ih okružuje. Slijedit će znatiželju i učiti otkrivanjem. Naši instruktori podržat će ih da kroz autentičnu pustolovinu razviju samostalnost.
Saznaj više

Školska ekskurzija

Ulaskom u adolescenciju glavni izazov učenika je razvoj socijalnih i komunikacijskih vještina, ali i pronalazak motivacije za učenje. Upoznat će sebe, steći samopouzdanje i razviti prijateljstva koja pružaju podršku i oslonac.
Saznaj više

Maturalac

Srednja škola period je pun izazova za mladu osobu. Neka učenici na prijelazu u punoljetnost dožive pustolovinu koja će ih osnažiti i pomoći im da otkriju kojim smjerom žele nastaviti svoj životni put.
Saznaj više
Poseban OBC program

Custom-made program

Želite svoj razred povesti na autentičnu pustolovinu, povezati ih kao grupu i osnažiti svakog pojedinca? Kreirajmo zajedno program koji trajanjem, aktivnostima i ishodima učenja odgovara specifičnim potrebama vaših učenika!
Saznaj više

Jednodnevni izlet u Liku

Jedinstveni doživljaj cjelodnevnog boravka u prirodi, uz uzbudljive timske igre koje potiču razvoj komunikacijskih vještina i međusobne podrške. Pssst! Bit će i potraga za blagom pomoću karte i kompasa!
Saznaj više

Jednodnevni program u vašoj školi

Bilo da je razlog pandemija ili nas samo želite prvo upoznati, slobodno nas pozovite u vašu školu! Održat ćemo program iskustvenog učenja koji će vaše učenike potaknuti na bolju suradnju i komunikaciju.
Saznaj više

Što je Outward Bound?

1. Metoda iskustvenog učenja u prirodi

Outward Bound program primjena je doživljajne pedagogije u prirodi. Učenjem kroz iskustvo i refleksijskim razgovorima, polaznici uče za život. Kroz izazovne aktivnosti u poticajnom okruženju, program razvija socijalne i emocionalne vještine te ekološku svijest mladih.

Na svim višednevnim programima, učenici odlaze na ekspediciju na kojoj se orijentiraju pomoću kompasa i karte. Tijekom ekspedicije polaznici samostalno podižu kamp, kuhaju na vatri i spavaju u šatorima ili bivcima. Moguće dodatne aktivnosti su poligoni niske i visoke užadi, sportsko penjanje i spuštanje po stijeni, špiljarenje i gradnja splavi.

OBC Iskustveno učenje

2. Instruktori

Outward Bound instruktori profesionalci su u svom radu. Osim što su iskusni u boravku u prirodi i u tome uživaju, oni su tu da grupi postave prave izazove. Pružaju im potporu u pronalasku vlastitih rješenja i prepoznavanju onoga što su naučili. Uz poticajna pitanja instruktora i otvorenu atmosferu, učenici samostalno izvlače zaključke i dolaze do spoznaja koje mogu primijeniti u svakodnevnom životu.

Instruktori brinu o sigurnosti grupe 24 sata tijekom programa.

Instruktori
Instruktori
Image
Instruktori 4

3. Organizacija

U fazi organizacije programa pobrinut ćemo se da vama, učenicima i roditeljima pružimo sve potrebne informacije i dobro vas pripremimo. Sudjelovat ćemo na roditeljskom sastanku i pripremnom sastanku s učenicima kako bismo odgovorili na sva vaša pitanja.

Prije dolaska na program, svi sudionici će popuniti detaljni prijavni obrazac, kako bi naši instruktori na vrijeme dobili sve potrebne informacije.

U organizaciju svakog programa uključen je prijevoz autobusom do lokacije te najam opreme za boravak u prirodi.

Image

4. Lokacija

Programe održavamo u Outward Bound edukacijskom centru u Velikom Žitniku, malom selu blizu Gospića u srcu Like.

Centar nudi smještaj hostelskog tipa, s muškom i ženskom spavaonicom i kupaonama, odvojenim sobama za nastavnike u pratnji, kuhinjom i zajedničkom prostorijom za aktivnosti i obroke.

Budući da je ekspedicija ključna aktivnost programa, učenici barem jednu noć spavaju na otvorenom u šatorima ili bivcima.

OBC Lokacija

5. Sigurnost

Sigurnost polaznika i osoblja naš je prioritet kod izvođenja programa. Za to je odgovoran naš Odbor za sigurnost koji donosi standardne operativne procedure koje slijedi svo osoblje na programu.

Tijekom programa, za sigurnost su odgovorni instruktori koji prate grupu te logističar koji pruža podršku u obliku dostavljanja vode i dodatnih namirnica u kamp.

Pročitajte više od tome kako funkcionira sigurnosni sustav u Outward Boundu!

Image

Najčešća pitanja